• Институт за управление на програми и проекти

ОПРЧР, Грижа за деца на работното място, Индикативен срок: 2020 г.

ПРИОРИТЕТ:
Приоритетна ос 1 „Подобряване на достъпа до заетост и качеството на работните места“

ПРОЦЕДУРА:
pdfГрижа за деца на работното място

УПРАВЛЯВАЩ ОРГАН:
Министерството на труда и социалната политика

ИНДИКАТИВЕН СРОК: 2020г.

СУМА НА ФИНАНСИРАНЕ:
15 000 000 лева

БЕНЕФИЦИЕНТИ:
Работодатели - всяко физическо или юридическо лице, което извършва стопанска дейност, независимо от собствеността, правната и организационната си форма. За целите на процедурата кандидат може да бъде и лице, което се явява предприятие/работодател по смисъла на законодателството на държава-членка на Европейското икономическо пространство.

ЦЕЛ:
Целта на настоящата операция е предоставяне на възможности за съчетаване на професионалния и личния живот на родителите, както и наемане на безработни лица за полагане на грижи за деца в местоработата на родителя.

ДОПУСТИМИ ДЕЙНОСТИ:
• Подбор на безработни лица, регистрирани в ДБТ, за определяне на възможностите им за включване в заетост, свързана с полагане на грижи за деца.
• Включване на безработни лица в обучение.
• Адаптиране и оборудване на подходящо помещение при работодатели за полагане на грижи за деца.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
За консултация във връзка с разработването на проекти по поканата можете да се свържете с експерти на ИУПП на следния e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност